Lipoliz

LİPOLİZ NEDİR?

Ameliyatsız Liposuction (Lipoliz) bir çeşit safra asidi olan desoksikolanik asit fosfotidikolin içerir. Bakteriler yardımı
İle yağın yakılması amacıyla, vücudumuz adı geçen asidi karaciğer vasıtası ile kendi kendine
üretebilmektedir. Asidin yağ çözüm yeteneği, senetik olarak hazırlanmış bir karışım olarak hücre içinde depolanmış yağ asitlerini serbest bırakmaktadır. Hücre artıkları enerjiye dönüşmektedir. Hücre ölümü olmaz, yağdan yağı alır.

NERELERE UYGULANIR?

Lipoliz yağ birikimlerinin eritilmesi için hemen hemen bütün vücuda uygulanabilir.
Vücuttaki lokalize yağ depoları, gıdı, kollar, göbek ve karın çevresi, dizin iç kısımları, kalça(saddle bags) ve baldılar ,popo ve bacak araları, trochanter bölgesi, lipomlar, erkek göğüslerinin ufaltılması, ense yağ birikimleri olan bölgelere uygulanır.

KAÇ SEANS GEREKLİDİR ?

Seans sayısı, arzu edilen düzeltme derecesine, yağ birikimlerinin yaygınlığına ve yağ dokusunun özel reaksiyonlarına bağlıdır. Ortalama olarak, sonuç görecek duruma gelene kadar 3 haftalık aralıklar la 3-5 tedavi gerekebilir. Sağlıklı beslenme ve egzersiz tedavinin başarısını sağlamak için kesinlikle gerekli sayılır.

NASIL UYGULANIR?

Mezoterapi iğneleri ile uygulanır. Yağ dokusu hemen hemen hiçbir hisse sahip olmadığından, tedavi aslında ağrısızdır. Sosyal hayatı olumsuz yönde etkilemez. Uygulamadan hemen sonra,
kızarıklık ve hafif bir şişme görülebilir. Hipodermik iğne ile yapılan herhangi bir tedavide olduğu gibi, çok küçük bir morarma görülmesi muhtemeldir. Bütün bunlar olası yan etkilerdir ve uygulamadan birkaç gün sonra tamamen kaybolmaktadır.

SEANS SONU NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Uygulamadan sonraki 12 saat içinde tedavi alanına kozmetik ürünler uygulanamaz. Bütün ısı ve radyasyon kaynaklarından (güneş ışığı, UV radyasyon, sauna, vb) uzak durunuz. Buna ek olarak,7 gün boyunca ağır egzersizlerden kaçınız. Serbest kalan yağ asitleri ek enerjiye dönüştüğünden, sağlıklı bir diyet sürdürmek çok önemlidir, aksi takdirde vücudun bu yağı başka bir bölgede depolayacaktır.

UYGULANMAYACAĞI DURUMLAR ?

  • O bölgede akut enfeksiyon durumu varsa,
  • Hamilelerde,
  • Emziren annelerde,
  • Son dönemde yüksek doz antikoagülan kullanımı olan durumlarda uygulanmaz.